Avtor: Iztok Lovrič
AFERA: POLN KUFER (družbeno politična komedija)
Režija: Aljaž Godec
Sezona 2008

Igrajo:
Štanga DAMIJAN ZAGORŠEK
Majda KATJA SVENŠEK
Matador MATJAŽ GODEC
Pesnik ALJAŽ GODEC
Brglez, Perunovič DANIJEL NOTERSBERG
Kovačeva, Sklizičeva VIKTORIJA PETRENA
Marjanca, Kristina SIMONA CEBEK
Škrjančeva TANJA GODEC
Ravbar MIRKO SVENŠEK
Zadnik ALEŠ PRAPOTNIK

Ostali sodelavci:
Glasba, luč Nejc Pešec
Šepetalka Elvira Janžekovič
Maska Dejan Krajnc

Število ponovitev: 20 ponovitev
Gostovanja: : Grajena, Šentvid pri Ljubljani, Lovrenc na Dr. polju, Dornava, Sela, Stara steklarska delavnica-Ptuj, Pekre pri Mariboru
Nagrade: Uvrstitev na regijsko Linhartovo srečanje. Damijan Zagoršek-nagrada za naj komedianta 5.Festivala Komedije 2009. Damijan Zagoršek-nagrada za najboljšo stransko vlogo na regijskem Linhartovem srecanju.

O KOMEDIJI:
Kaj imajo skupnega klošarji, obveščevalna služba in kovček? Pravzaprav nič. Kljub temu komedija vse troje na izviren način poveže v zabavno zmešnjavo. Vohunska komedija Iztoka Lovriča je po eni strani kritika prejšnjega socialistične sistema, po drugi strani pa kritika človeške narave in povprečnega uma na oblasti.

O AVTORJU:
Iztok Lovrič deluje kot dramatik, režiser in igralec. Doslej je napisal več kot ducat komedij, komedija Afera Pouhn kufr pa je bila leta 1995 izbrana za »Žlahtno komedijo leta«. Napisal je tudi libreto za komorno opero Mnemosyne, ki jo je tudi režiral in za katero je na 37. tednu slovenske drame leta 2007 prejel Šeligovo nagrado in nagrado občinstva. Piše tudi za otroke - leta 2005 so v Lutkovnem gledališču Ljubljana uprizorili njegovo dramatizacijo otroške slikanice Odtrgana slušalka.